Ricottafylld pasta i tomatsås

Den här rätten kom till när jag hade kyskåpsrensning hemma. Jättegod som ensamrätt eller som ett tillbehör.


Ingredienser till 8 stycken:

 

  • 200 gram ricotta
  • 1 näve färsk basilika, strimlad + några blad till garnering
  • 1/2 rödlök, finhackad
  • 1 tsk citronsaft
  • 4 plattor färsk lasagne, delade på längden och kokta 5 minuter
  • 16 zucchiniskivor, hyvlade på längden
  • salt och nymalen svartpeppar
  • 1/2 dl riven parmesanost
  • 2 dl tomatsås, gärna hemlagad
Tillagning:

Värm ugnen till 175 grader. Blanda ricottan med basilika, rödlök, citronsaft och smaksätt med salt och peppar. Häll tomatsåsen i en, ganska liten, ugnsfast form. Rullarna ska stå tätt så de inte välter. Lägg ut 8 zucchiniskivor, lägg sen 8 lasagneskivor ovanpå och avsluta med de resterande 8 zucchiniskivorna.

Lägg en klick av ricottaröran på varje, rulla ihop och stick ner i formen med tomatsås. Toppa med parmesanost.

 

Ställ in i mitten av ugnen ca 20-30 minuter tills zucchinin känns mjuk. Garnera med basilika och servera!