Risgrynsplättar

Risgrynsplättar

Galet goda och fluffiga plättar att göra när man har rester av risgrynsgröt.
Servera med sirap, bär och eller din favoritsylt och en klick vispad grädde.

Vill du ha extra fluffiga plättar kan du blanda i 1 tsk bakpulver i smeten, men personligen tycker jag inte det behövs.


Ingredienser till ca 18 stycken:
  • 500 gram kall risgrynsgröt
  • 2 ägg
  • 1 dl vetemjöl
  • (1 tsk bakpulver)

Förslag på smaksättning:

  • 1 msk vaniljessens
  • 1 rivet äpple
  • ½ dl kokosflingor
  • 2 msk kanel
  • 2 msk kakao
  • 2 msk likör (valfri sort)

Tillagning:

Vispa upp ägg i en bunke och tillsätt vetemjöl. Vispa ihop och tillsätt gröt samt smaksättning.
Grädda plättar i smör några minuter på varje sida och servera direkt, gärna med sirap eller din favoritsylt.

Risgrynsplättar

HÄR hittar du fler recept på julens rester.