Baked oats med blåbär och kanel

Baked oats med blåbär och kanel

Nyttiga formar med ugnsbakade havregryn serverade med en topping av yoghurt, kanel och blåbär eller andra bär efter säsong. Passar lika bra att servera till frukost eller som ett litet mellanmål.
Innehåller 190 kcal/portion.


Ingredienser till 2 portioner:
  • 1 dl mjölk, valfri sort
  • 1 stort ägg
  • 50 gram havregryn
  • 1 tsk kanel
  • 1 tsk vanilj essens

Topping:

  • ½ dl naturell yoghurt
  • malen kanel
  • 60 gram blåbär eller andra bär

Tillagning:

Värm ugnen till 200 grader. Vispa ihop mjölk, ägg och havre tillsammans med 2 msk vatten, kanel och vaniljessens. Lägg upp i två ugnsfasta mindre skålar och grädda mitt i ugnen 10 minuter tills de nästan stelnat. Toppa med yoghurt, pudra sedan över lite kanel och toppa med bären.

Baked oats med blåbär och kanel

Fler recept som passar att starta dagen med eller som mellanmål hittar du HÄR