Omelett med champinjonstuvning

Omelett med champinjonstuvning

Klassisk omelett med krämiga stuvade champinjoner. En klassiker som är både budgetvänlig, mättande och även perfekt lchf-mat.


Ingredienser till 2 portioner:
  • 250 gram champinjoner, skivade
  • 1/2 lök, finhackad
  • 1 msk smör
  • 1 dl vispgrädde
  • 1 tsk kinesisk soja
  • Salt peppar cayennepeppar
  • 5 ägg
  • ½ dl vatten, mjölk eller grädde
  • salt, peppar
  • 1 liten knippa persilja, finhackad
Tillagning:

Hetta upp en stekpanna och lägg i svampen. Låt steka tills vätskan försvinner och lägg sedan i smör och hackad lök. Stek ytterligare några minuter på medelvärme tills löken mjuknar.
Häll på grädde och soja och koka ihop till en stuvning. Red med lite maizena om du vill. Smaka av med salt och peppar.
Vispa ihop äggen med ca 1/2 dl vatten, mjölk eller grädde, samt lite salt och pepprar.
Hetta upp smör i en annan stekpanna och häll i omelettsmeten. Rör med en stekspade eller trägaffel så att lös smet kan rinna ner mot bottnen. Omeletten är klar när den fortfarande är krämig på ytan och har släppt i kanterna.
Toppa omeletten med champinjonstuvningen och hackad persilja. Servera med en stor fräsch sallad.

Omelett med champinjonstuvning

Prova även denna goda Omelett med getost och grönkål