Omelett fylld med rödlök, getost och grönkål.
Vegetarisk, glutenfri och kalorisnål. Innehåller endast 320 kcal/portion.
Både enkel och snabb att tillaga.
Ingredienser till 2 portioner:
- ½ msk olivolja
- 1 rödlök, tunt skivad
- 100 gram grönkål, grovhackad
- 1 msk balsamvinäger
- 4 stora ägg, uppvispade
- 50 gram getost
Tillagning:
Värm ugnen till 200 grader.
Hetta upp oljan i en stekpanna som tål att stå i ugn.
Stek löken ca 10 minuter tills den är mjuk och lite karamelliserad.
tillsätt grönkål och 1 msk vatten. Låt puttra ihop några minuter tills kålen mjuknar.
Häll på balsamvinäger och fortsätt puttra någon minut och häll sedan på de uppvispade äggen. Salta och peppra. Låt steka ca 5 minuter på medelvärme tills omeletten fått lite färg i botten.
Smula på getosten och ställ in i ugnen ca 10-15 minuter tills osten smält och omeletten är klar.