En festlig, lättlagad och god dessert som med fördel serveras i glas på fot.
Krämig, fräsch och inte allt för söt i smaken.
Ingredienser till 4 portioner:
- 6 digestivekex
Chokladcheesecake:
- 150 g vit choklad
- 300 g färskost naturell
- 1 dl vispgrädde
Bubblig topping:
- 2 gelatinblad
- 2 dl prosecco eller champagne
- ½ dl strösocker
- Guld- eller silverströssel, till dekoration
Tillagning:
Mixa kexen till ett fint smul. Fördela i 4 serveringsglas.
Smält chokladen över vattenbad.
Vispa färskosten tillsammans med grädde till en fluffig och fast kräm. Tillsätt den smälta chokladen och blanda till en jämn smet.
Lägg upp krämen i serveringsglasen och ställ in i kylskåpet.
Lägg gelatinbladen i blöt.
Koka upp prosecco eller champagne med strösocker i en kastrull. Rör om och låt sjuda tills sockret löst sig. Dra av från värmen, krama ur gelatinbladen och rör ut i kastrullen. Häll över i en skål eller djup tallrik och låt stelna i kylskåp, ca 2 timmar.
Ta ut gelen ur kylen och dra sönder den med en gaffel så det blir ett vackert bubbligt smul. Toppa cheesecakekrämen med champagne/proseccosmulet.
Dekorera med lite strössel och servera.