Kalorisnål och värmande morots- och bönsoppa toppad med skivad mandel.
Lättlagad och mättande soppa som innehåller endast 295 kcal/portion.
Ingredienser till 4 portioner:
- 1 msk rapsolja
- 1 gul lök, hackad
- 2 msk grovriven ingefära
- 2 vitlöksklyftor, skivade
- ½ tsk mald muskotnöt
- 9 dl grönsaksbuljong
- 500 gram morot, skivad
- 1 burk cannellinibönor (400 gram), avrunna
Topping:
- 4 msk mandel, skuren i skivor
- Riven muskotnöt
Tillagning:
Hetta upp olja i en stor panna, tillsätt lök, ingefära, vitlök och fräs i 5 minuter tills den börjar mjukna. Rör ner muskotnöt och häll på buljong, tillsätt morötterna, bönorna. Koka upp och låt sjuda under lock ca 20-25 minuter tills morötterna är mjuka.
Häll en tredjedel av soppblandningen i en skål och mixa resten med en stavmixer eller i en matberedare tills soppan är slät. Lägg tillbaka allt i pannan och värm upp igen.
Toppa med mandeln och muskotnöt och servera direkt.