Morotssoppa med ingefära – kalorisnål

Morotssoppa med ingefära – kalorisnål

Kalorisnål och värmande morots- och bönsoppa toppad med skivad mandel.
Lättlagad och mättande soppa som innehåller endast 295 kcal/portion.


Ingredienser till 4 portioner:
  • 1 msk rapsolja
  • 1 gul lök, hackad
  • 2 msk grovriven ingefära
  • 2 vitlöksklyftor, skivade
  • ½ tsk mald muskotnöt
  • 9 dl grönsaksbuljong
  • 500 gram morot, skivad
  • 1 burk cannellinibönor (400 gram), avrunna

Topping:

  • 4 msk mandel, skuren i skivor
  • Riven muskotnöt

Tillagning:

Hetta upp olja i en stor panna, tillsätt lök, ingefära, vitlök och fräs i 5 minuter tills den börjar mjukna. Rör ner muskotnöt och häll på buljong, tillsätt morötterna, bönorna. Koka upp och låt sjuda under lock ca 20-25 minuter tills morötterna är mjuka.
Häll en tredjedel av soppblandningen i en skål och mixa resten med en stavmixer eller i en matberedare tills soppan är slät. Lägg tillbaka allt i pannan och värm upp igen.
Toppa med mandeln och muskotnöt och servera direkt.

Morotssoppa med ingefära – kalorisnål

Fler kalorisnåla rätter hittar du HÄR