Smakrika cocktailtomater som fått puttra i rött vin, balsamvinäger och kryddor passar utmärkt att t.ex. lägga på crostini eller att blanda ner i vilken kokt pasta som helst.
Ingredienser till 4 portioner:
- 350-400 gram cocktailtomater
- salt, svartpeppar
- 1 tsk torkad oregano
- 1 tsk torkad basilika
- 1 msk olivolja
- 2 tsk balsamvinäger
- 1 dl rött vin
Tillagning:
Hetta upp olivolja i en panna. Lägg i tomater och häll på balsamvinäger. Låt puttra någon minut tills vätskan reducerat något. Häll på rött vin och kryddor. Koka upp och låt puttra utan lock, tills vinet kokat in och tomaterna börjar spricka upp.
Alternativt kan du tillaga tomaterna i ugnen.
Blanda då ihop alla ingredienser i en ugnsfast form och tillaga mitt i ugnen på 225 grader ca 25 minuter.