God som tillbehör till det mesta men också riktigt god som en vegetarisk ensamrätt. Går ju att variera hur mycket som helst genom att byta ut grönsakerna till det som är i säsong och vad man gillar.
Ingredienser till 2-3 portioner som ensamrätt och till 4 portioner som tillbehör:
- 5-6 potatisar, tvättade och halverade
- 2 zucchini, skuren i slantar
- 1 aubergine, halverad på längden och skivad
- 1 röd lök, skuren i båtar
- 1 röd chili, urkärnad och skivad
- 2 tomater, i klyftor
- 1 vitlök, delad på hälften men skalet kvar
- Olivolja
- Färska örter, efter smak (jag använde dragon och persilja) hackade
- Salt, nymalen svartpeppar
Tillagning:
Sätt ugnen på 225 grader. Lägg alla grönsaker i en ugnsform, häll på rejält med olivolja och blanda runt. Lägg ner vitlöken i formen. Salta och peppra. Rosta grönsakerna mitt i ugnen ca 30 minuter tills grönsakerna är klara och fått fin färg.
Ta sen ur vitlöken och tryck ut den ur sina skal, tillsätt även örterna och blanda runt igen.
Servera, som en vegetarisk rätt eller som ett tillbehör, och skeda över skyn som bildats i formen.

Fler vegetariska rätter finns HÄR!

Fler goda tillbehör hittar du HÄR!