Lövbiffsgryta med fänkål

Ny vecka – nytt kalorisnålt recept! Som vanligt känns det helt rätt att starta med lite lättare mat efter en helg som, i vanlig ordning, innehöll väldigt mycket av det goda. Dvs. en helg helt i min smak!
Här nere fick vi ett riktigt väderomslag igår. Det blåste ordentligt och temperaturen sjönk med nästan 10 grader, d.v.s. mer som en normal svensk sommar. Det var inte bara jag som gillade svalkan och vinden på morgonen – ett gäng på säkert 50 personer hade samlats nere vid hamnen för att ge sig ut till havs i samlad trupp.


En riktigt god, snabblagad och mustig  gryta med mycket smak som endast innehåller ca 350 kcal/portion. Även om man inte är så förtjust i fänkål brukar denna rätt fungera bra ändå eftersom smakerna, när man kokar ihop grytan, blir väldigt milda och välbalanserade.

Ingredienser till 2 portioner:
  • 250 gram lövbiff, i strimlor
  • 1 fänkål
  • 2 vitlöksklyftor, finhackade
  • 2 tsk olja
  • 2 dl vatten
  • 2 tsk maizenaredning
  • 1 msk kalvfond
  • 1 tsk soja
  • 4 potatisar

Tillagning:

Koka potatisen. Tvätta, ansa och strimla fänkålen. Stek fänkål i oljan några minuter, tillsätt kött och vitlök och bryn någon minut. Vispa ihop vatten, maizena, fond och soja. Häll det i pannan. Låt köttet puttra i såsen 3-4 minuter.

Strö över det gröna från fänkålen vid servering.

Lövbiffsgryta med fänkål

Lövbiffsgryta med fänkål

Fler kalorisnåla recept hitta du HÄR!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.