Sallad med sparris och mozzarella

Jag tyckte det var riktigt skönt med väderomslag och lite svalare temperatur i förrgår så att jag äntligen orkade storstäda! Har inte blivit så mycket av den varan de senaste veckorna..!
Men nu kom det in en ny värmebölja så jag har försökt svalka mig med både ett och annat dopp och Ekobryggeriets Nordic Tonic Sorbet – riktigt god som den är, men kan också användas till denna goda dessert; Gin&Tonic sorbet

En fräsch sallad med sparris och ett gott vitt vin svalkade även det fint!


En riktigt läcker sallad som får smak av smält smör med färsk dragon. Passar lika bra som lunchrätt eller som en liten förrätt.

Ingredienser till 2 lunch- eller 4 förrättsportioner:

  • 2 knippen sparris
  • 1 pkt mozzarellaost, skuren i tärningar.
  • 1 dl pumpakärnor
  • 2-3 stjälkar färsk dragon, repade och det mesta finhackat
  • Rapsolja
  • Flingsalt
  • Svartpeppar
  • 25 gram smör
  • Blandade salladsblad (jag använde strimlad romansallad, spenatblad och machésallad)
Tillagning:

Tvätt och ansa sparrisen och skär av knopparna och dela resten på hälften. Skär vissa på längden och vissa på tvären så det blir lite olika form på dem. Hetta upp en stekpanna och stek de största bitarna sparris några minuter på ganska hög värme under omrörning utan matfett. Lägg sen i de lite mindre bitarna och häll på lite rapsolja, låt steka en liten stund till. Till sist tillsätter du även knopparna och steker till sparrisen börjar mjukna men fortfarande har lite tuggmotstånd.

Ta av från värmen och låt stå medan du smälter smör i en liten kastrull. Låt det börja puttra och lägg i några dragonblad.

Fördela salladen på ett fint fat, lägg på sparrisen, mozzarellan,  strö över pumpakärnorna och den hackade dragonen. Häll det smälta smöret över salladen och strö på lite flingsalt och malen svartpeppar. Klart!

Sallad med sparris och mozzarella

En Sylvaner från Alsace passade riktigt bra till.

Sallad med sparris och mozzarella

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.