Potatisskal innehåller mycket som är gynnsamt för våra kroppar.
Bl.a. kostfibrer som hjälper mag- tamkanalen att fungera på bästa möjliga sätt. Så nästa gång du skalar potatis, oavsett om det är tunna eller lite tjockare skalbitar, släng det inte. Rosta dem och du har ett smakrikt, krispigt tilltugg eller tillbehör.
Ingredienser:
- Råa potatisskal
- 1-2 dl vegetabilisk olja (mängd beror på hur mycket skal du har)
- salt, peppar
- chilipulver
Tillagning:
Värm ugnen till 225 grader.
Hetta upp oljan i en stekpanna. Stek skalen under omrörning tills de får fin gyllene färg och sugit åt sig lite av oljan. Fiska upp skalen, så du inte får med så mycket olja, och lägg dem i en ugnsfast form. Salta, peppra och strö på chilipulver.
Tillaga mitt i ugnen ca 30 minuter eller tills skalen känns krispiga och genomstekta.
Servera som tilltugg med någon god dippsås eller till t.ex. en köttbit.