En rätt att bjuda på när man får gäster. Smakerna gifter sig fint med varandra, men om du inte gillar getost kan du byta ut det mot någon mildare ostsort eller strunta i att fylla den helt.
Ingredienser till 4 portioner:
- 4 kycklingbröstfilé
- 4 skivor skinnfri getost
- 3 msk smör
- 2 gemsallad
- 150 gram sockerärtor, ansade och strimlade
- 12 cocktailtomater, halverade
- 1 stor näve ruccolasallad
- salt, peppar
Rosépepparås:
- 1 gul lök
- 1-2 msk torkad stött rosépeppar
- 1 msk ljus senap
- 1 dl steksky eller buljong
- 3 dl Vispgrädde
- salt och peppar
Tillagning:
Finhacka lök och stek den i smör med rosépeppar utan att löken får färg.
Tillsätt senap, steksky eller buljong och grädde. Låt såsen puttra ihop under omrörning. Smaka av med salt och lite peppar. Håll varm fram till servering.
Ansa kycklingfiléerna och skär ett snitt i sidan. Fyll sen med getost, salta och peppra. Smält 2 msk smör i en stekpanna och stek filéerna på medelvärme tills de är genomstekta, ca 6-7 minuter per sida. Låt sen vila några minuter medan du gör klart tillbehören.
Tvätta och halvera salladen. Stek den med snittytan ner i resten av smöret några minuter tills den fått fin färg, vänd och stek hastigt andra sidan också.
Lägg upp gemsallad, sockerärtor, skivad kycklingfilé, tomater och ruccolasallad. Servera med såsen och njut.