Jag brukar servera denna salladen antingen som ett tillbehör till t.ex grillat eller som en mellanrätt. Den är fräsch och dressingen, som är med fransk senap, ger den mycket smak och karaktär.
Ingredienser till 4 portioner:
- 300 gram champinjoner
- Salladsblad, efter säsong
- 1 knippe rädisor
- 1 knippa gräslök
- 3 msk fransk senap
- 1 msk sherryvinäger
- 1 äggula
- 2 dl olivolja
- 1 dl vispgrädde
- Salt och vitpeppar
Tillagning:
Skölj och ansa sallad och rädisor. Ansa champinjonerna och skär dem ca ½ tjockt.Lägg upp salladsbladen, champinjonerna och rädisorna på ett vackert fat. Hacka gräslök och strö den över.
Vispa samman äggula och vinäger i en matberedare. Tillsätt olja, lite i taget och grädden. Krydda med salt och peppar. Häll dressingen över salladen.