Smördegsknyten med mozzarella och pesto

Smördegsknyten med mozzarella och pesto

Goda små ostknyten som passar perfekt som drinktilltugg eller när du bara är sugen på något gott.
Jag gillar när det är lite hetta i dem och la i även inlagd jalapeños, men det går så klart att utesluta.


Ingredienser till ca 16 stycken:
  • 1 rulle smördeg
  • 1 dl pesto
  • 250 gram mozzarella, avrunnen vikt
  • (inlagd skivad jalapeños)
  • 1 ägg, uppvispat

Tillagning:

Värm ugnen till 175 grader:
Skär smördegen i 16 bitar och bred på pesto.
Fördela mozzarellan ovanpå peston och toppa ev. med jalapeños.
Pensla lite uppvispat ägg runt kanterna på varje bit smördeg och nyp ihop dem till små knyten.
Lägg på en bakplåtsklädd ugnsplåt och pensla med ägget även ovanpå.
Grädda mitt i ugnen i 15 minuter, höj sedan värmen till 225 grader och grädda ytterligare 5 minuter.

Smördegsknyten med mozzarella och pesto

Fler goda tilltugg hittar du HÄR