Soja-glaced pulled kyckling

Soja-glaced pulled kyckling

Kyckling tillagad långsamt blir ofta väldigt mör och god.
Här kommer ett recept som är både enkelt och smakrikt.


Ingredienser till 4-6 portioner:
  • 1 kyckling ca 2 kg

Marinad:

  • 1 tumstor bit ingefära, skalad och riven(spara skalet)
  • 1 tsk 5 kryddor (kinesisk kryddblandning)
  • 3 vitlöksklyftor, rivna
  • 1 msk sherryvinäger
  • 2 msk soja

Buljong:

  • 1 ½ dl hönsbuljong
  • 1 msk honung
  • 3 msk soja
  • 2 stjärnanis

Till servering:

  • Jasminris
  • Sambal oelek
  • Blandsallad
  • Färsk koriander
  • Reducerad marinad

Tillagning:

Blanda alla ingredienser till marinaden i en liten skål.
Lägg kycklingen i en ugnsfast gryta och fördela marinaden jämnt över hela kycklingen. Låt marinera 1 timme i rumstemperatur, eller i kylskåp över natten.

Värm ugnen till 175 grader.
Blanda ingredienserna till buljongen och häll över kycklingen. Tillaga mitt i ugnen 1 timme.
Ös därefter kycklingen med vätskan var 10:e minut och tillaga ytterligare ca 1 timme, tills kycklingen är genomstekt och känns mör.


Låt kycklingen vila ca 20 minuter i grytan efter att du tar ut den ur ugnen.
Lyft sen upp den och placera på ett serveringsfat.
Koka ihop vätskan i grytan tills ungefär hälften är kvar och servera i en såsskål till kycklingen, ihop med ris, sallad, sambal oelek och färsk koriander.

Soja-glaced pulled kyckling

Fler recept med kyckling hittar du HÄR