Kyckling tillagad långsamt blir ofta väldigt mör och god.
Här kommer ett recept som är både enkelt och smakrikt.
Ingredienser till 4-6 portioner:
- 1 kyckling ca 2 kg
Marinad:
- 1 tumstor bit ingefära, skalad och riven(spara skalet)
- 1 tsk 5 kryddor (kinesisk kryddblandning)
- 3 vitlöksklyftor, rivna
- 1 msk sherryvinäger
- 2 msk soja
Buljong:
- 1 ½ dl hönsbuljong
- 1 msk honung
- 3 msk soja
- 2 stjärnanis
Till servering:
- Jasminris
- Sambal oelek
- Blandsallad
- Färsk koriander
- Reducerad marinad
Tillagning:
Blanda alla ingredienser till marinaden i en liten skål.
Lägg kycklingen i en ugnsfast gryta och fördela marinaden jämnt över hela kycklingen. Låt marinera 1 timme i rumstemperatur, eller i kylskåp över natten.
Värm ugnen till 175 grader.
Blanda ingredienserna till buljongen och häll över kycklingen. Tillaga mitt i ugnen 1 timme.
Ös därefter kycklingen med vätskan var 10:e minut och tillaga ytterligare ca 1 timme, tills kycklingen är genomstekt och känns mör.
Låt kycklingen vila ca 20 minuter i grytan efter att du tar ut den ur ugnen.
Lyft sen upp den och placera på ett serveringsfat.
Koka ihop vätskan i grytan tills ungefär hälften är kvar och servera i en såsskål till kycklingen, ihop med ris, sallad, sambal oelek och färsk koriander.