Spaghetti Bolognese

Alla har nog sin favorit och egen variant på denna älskade italienska rätt. Jag har en väninna som brukar ha i kaffegrädde i sin köttfärssås mot slutet, och hur förvånande det än kan låta är det också riktigt gott. Jag gör dock min på lite mer traditionellt vis,
och det jag tycker bidrar med det där lilla extra är – Salvia!


Ingredienser till 4 portioner:
  • 500 gram köttfärs, valfri sort
  • 1 stor gul lök, finhackad
  • 2 msk tomatpuré
  • 2-3 msk olivolja
  • 1 burk hela tomater
  • 1 burk krossade tomater
  • 2 dl rött vin eller vatten
  • salt, svartpeppar
  • 1 tsk paprikapulver
  • 1 tsk chilipulver
  • 1 nypa cayennepeppar
  • 1 msk oregano
  • 1 msk basilika
  • 3 msk salvia
Tillagning:

Hetta upp olja i en stor gryta. Stek löken i några minuter tills den mjuknar och rör i tomatpuré. Lägg i köttfärsen och stek tills den lätt delar sig. Krydda med paprika-, chilipulver och cayennepeppar. Rör runt ordentligt.

Häll på tomaterna, dela de hela ordentligt och häll på vin eller vatten. Krydda även med örterna. Låt stå och småputtra ca 2 timmar. Rör om då och då. Smaka av med salt och svartpeppar. Servera med valfri pasta.

Spaghetti Bolognese

Fler god pastarätter hittar du HÄR!