Spaghetti med ajvar, mozzarella och oliver

Spaghetti med ajvar, mozzarella och oliver

Testa detta fräscha och enkla vegetariska spagettirecept med krämig mozzarella, krossade oliver och ajvar.
Du kan enkelt byta ut spaghettin mot annan pasta och mozzarellan mot burrata om du vill.


Ingredienser till 2 portioner:
  • 150 gram spaghetti
  • 1 dl ajvar
  • 14 kalamata oliver
  • 1 mozzarella eller burrata á 125 gram
  • en näve bladpersilja, hackad

Tillagning:

Koka spaghetti enligt instruktion på paketet.
Pressa oliverna med den platta sidan av en stor kniv för att ta ut kärnor och skär sedan fruktköttet i bitar.
Låt pastan rinna av i durkslag.  Blanda riven mozzarella med ajvar och spaghetti.
Lägg upp i två tallrikar och strö sedan över oliverna och hackad persilja.

Spaghetti med ajvar, mozzarella och oliver

Fler lättlagade och goda vardagsrätter hittar du HÄR