Spaghetti med ansjoviskräm

Spaghetti med ansjoviskräm

Superfräsch och smakrik pastarätt som är snabblagad. Blir klar på cirka 15 minuter.
Vill du göra en vegansk variant uteslut ansjoviskräm och välj vegansk parmesanost istället.


Ingredienser till 4 portioner:
  • 400 gram spaghetti
  • 1 msk olivolja
  • 1 burk krossade tomater, 400 gram
  • ½ dl kapris
  • 1 dl svarta oliver
  • 1-2 vitlöksklyftor, finhackade
  • 10-15 cocktailtomater, halverade
  • 1-2 msk ansjoviskräm
  • 1 röd chilifrukt, urkärnad och skivad
  • salt, svart peppar
  • 1 rejäl näve färsk basilika, strimlad
  • Parmesanost

Tillagning:

Koka spaghettin enligt instruktion på förpackningen. Låt rinna av i durkslag, men spara 1 dl av kokvattnet.
Hetta upp olja i en traktörpanna eller liknande. Stek vitlök på ganska svag värme några minuter. Tillsätt kapris, svarta oliver, tomater, hälften av chilifrukten samt ansjoviskräm. Låt puttra ihop några minuter under omrörning. Tillsätt sen krossade tomater och koka ihop några minuter. Smaka av med salt och peppar. Blanda ner pastan i såsen, späd med kokvattnet om du tycker såsen är för tjock, strö på basilika och ev. mer chili om du vill ha mer hetta i såsen. Riv rejält med parmesanost över och servera direkt.

Spaghetti med ansjoviskräm

Fler pastarecept hittar du HÄR