Stuvad potatis

Denna stuvning passar både till potatis och grönsaker. Man kan råstuva potatis också, men här använder jag överbliven kokt potatis.


Ingredienser till 4 portioner:
  • 2 msk smör
  • 3 msk vetemjöl
  • 2 dl grönsaksbuljong
  • 1-2 dl mjölk
  • salt, vitpeppar
  • 1 nypa socker
  • Färsk persilja, hackad
  • 1 kg kokt potatis, delad i mindre bitar

Tillagning:

Smält smör i en stor kastrull. Tillsätt vetemjöl och blanda runt. Späd med buljong och mjölk. Låt koka cirka 3 minuter och smaka av med salt, peppar och socker. Lägg i potatis och persilja. Låt småkoka tills potatisen är genomvarm.


Servera med t.ex. isterband, som på bilden, eller något annat.

Stuvad potatis

Fler goda potatis recept finns HÄR!