Lax, sparris och små fina potatisar. Perfekt och fräsch mat i väntan på våren, tycker jag!
Allt i samma form är smidigt. Sparar disk och känns lättlagat. En kalorisnål rätt som innehåller ca 480 kcal/portion.
Ingredienser till 2 portioner:
- 2 laxfiléer, ca 140 gram/st
- 400 gram, nypotatis, halverad ifall dom är stora
- 2 msk olivolja
- 8 sparris, ansade och halverade
- 2 nävar cocktailtomater
- 1 msk balsamvinäger
- 1 näve basilikablad
- salt, peppar
Tillagning:
Värm ugnen till 225 grader. Lägg potatisen i en ugnssäker form tillsammans med 1 msk olivolja. Blanda runt, salta lätt och sätt in i ugnen 20 minuter. Lägg sen i även sparrisen och sätt in ytterligare 15 minuter.
Ta ut formen och lägg i även tomater, häll på balsamvinäger och blanda runt. Salta och peppra laxen och lägg även den i formen. Häll på 1 msk olivolja och tillaga 10-15 minuter tills laxen är klar. Servera direkt ur formen med färsk basilika på toppen.