Stuvad potatis

Denna stuvning passar både till potatis och grönsaker. Man kan råstuva potatis också, men här använder jag överbliven kokt potatis.


Ingredienser till 4 portioner:
  • 2 msk smör
  • 3 msk vetemjöl
  • 2 dl grönsaksbuljong
  • 1-2 dl mjölk
  • salt, vitpeppar
  • 1 nypa socker
  • Färsk persilja, hackad
  • 1 kg kokt potatis, delad i mindre bitar

Tillagning:

Smält smör i en stor kastrull. Tillsätt vetemjöl och blanda runt. Späd med buljong och mjölk. Låt koka cirka 3 minuter och smaka av med salt, peppar och socker. Lägg i potatis och persilja. Låt småkoka tills potatisen är genomvarm.


Servera med t.ex. isterband, som på bilden, eller något annat.

Stuvad potatis

Fler goda potatis recept finns HÄR!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.