Tortellini med svamp och rosépeppar

Jag valde att göra den här rätten laktovegetarisk. Men om man föredrar någon typ av kött i sin mat passar det utmärkt att strössla lite knaperstekt bacon över. Strimlad lövbiff är också en höjdare att ha i.
Man kan välja vilken pasta men vill, men jag tycker det är gott och blir matigare, om man väljer någon typ av fylld pasta.


Vill man går det utmärkt att tillaga allt i samma panna, vilket jag gillar för det sparar disk! Spara lite av pastavattnet när den kokt klart, för viss typ av pasta drar åt sig så mycket vätska att såsen kan behöva spädas. Lite olika på vilken sort man använder!

Ingredienser till 2 portioner:
  • 250 gram färsk tortellini, ricotta- och spenatfylld
  • 1 msk smör
  • 1 liten gul lök, finhackad
  • Ca 200 gram färska champinjoner, skivade
  • salt, peppar
  • 50 gram gorgonzola
  • 1 rågad tsk rosépeppar
  • 2 dl grädde
  • 1 tsk kinesisk soja
  • 3-4 msk riven parmesanost
  • Färsk basilika

Tillagning:

Koka pastan enligt instruktion på paketet. Häll av vattnet, men spara någon deciliter till såsen. Mortla det mesta av rosépepparn grovt.
Smält smör och stek löken mjuk, utan att den tar färg. Tillsätt champinjoner och stek tills den vätskat av sig. Salta, peppra lätt och häll i även rosépeppar. Häll på grädde, soja och lägg i gorgonzolan.

Låt koka ihop en stund och tillsätt sen den kokta pastan. Blanda ihop, smaka ev. av med mer salt och peppar. Späd ev. med lite av kokvattnet om det behövs.
Garnera med färsk basilika och servera med riven parmesanost. Klart!

Tortellini med svamp och rosépeppar

Vintips: Grande Alberone
Fler goda pastarätter finns HÄR!