Ta en avstickare – hitta pärlorna!

Att bo i Skåne är fantastiskt på många sätt och vis. Vackert landskap, och så har vi ett förhållandevis milt klimat. Det är inte så platt, som många tror, utan ganska kuperat på sin håll. Det är inga längre avstånd var du än ska och det finns fantastiska platser att besöka. Dom flesta känner väl till och har kanske också besökt  Österlen, Skanör- och Falsterbo, Båstad osv. Men inlandet i Skåne har också en hel del att erbjuda!

Det upptäckte jag senast jag hade ett ärende i Hässleholm och vi tog bilen dit. Var ute i god tid och hade ingen större brådska, klockan börjar närma sig lunchtid, och magen kurrar. Tänker att nu får det väl bli en snabb korv någonstans längs vägen… inte världens roligaste alla gånger. Håller ögonen öppna, letar efter ett ställe som ser hyggligt ut och när jag kommer genom byn Höör och ser en skylt som visar vägen till Höörs Gästgifwaregård. Svänger av och hittar ett nyrenoverat och mycket fint Gästis mitt i byn.


Parkerar bilen,  sätter oss på uteserveringen eftersom det är soligt och varmt och dessutom har vi hunden med,  blir välkomnade och får välja var vi vill sitta. Hittar ett trevligt bord intill en fontän som ligger mitt på uteserveringen. Det finns också gott om parasoll som gör att det är behagligt att sitta här ute trots stekande sol. Vi får snabbt in menyn och även en stor skål med vatten till hunden! Gulligt och omtänksamt utan att man behöver be om det.

På menyn finns traditionella skånska rätter som  t.ex. skånsk äggakaka men också mer modern och vegetarisk mat. Vi beställer in en kåldolmar med lingon samt en gnocchi med gräddkokta kantareller. Maten smakar fantastiskt och portionerna är som sig bör på landet – stora.

Vi får gott bröd till maten och under tiden vi äter kommer kocken ut och klipper lite färska örter som finns planterade runt uteserveringen. Riktigt gemytligt!

Servicen är snabb, ganska uppmärksam och trevlig. Vi får veta att bygget som pågår, och snart står klart, på ägorna ska bli ett SPA och beräknas invigas  under augusti månad. Allt ser nytt och fräscht ut och det finns även en nyöppnad utebar samt en grillplats där man regelbundet har grillkvällar. Under sommaren är det ”sommarmenyn” som gäller och priserna ligger något över vad man betalar för en dagens. Men detta är inget vanligt lunchställe, det är en oas mitt i Skåne med både fantastisk mat och miljö! Helt klart värt en avstickare! Hit åker jag gärna på SPA-helg framöver.

Läs om fler krogbesök HÄR!