Toast med ricottakräm

Toast med ricottakräm

En macka som bli en hel lunchrätt eller mindre måltid.
Smörstekt surdegsbröd, kryddig ricottaost och ugnsbakade persikor med rosmarin.
Fantastiskt gott och smakrikt.


Ingredienser till 1 toast:
  • 1 stor skiva surdegsbröd
  • Smör
  • ca 100 gram ricotta
  • ½ tsk rosépeppar, mortlad
  • Flingsalt och nymalen svartpeppar (gärna Tellicherry), efter
  • smak
  • 1 persika
  • Raps- eller olivolja
  • 1-2 tsk flytande honung
  • 1 kvist färsk rosmarin
  • ev. ½ dl mandel, grovhackad
  • Balsamvinäger

Tillagning:

Värm ugnen på 175 grader. Tvätta och skär persikan i klyftor. Lägg i en ugnssäker form och sprinkla på olja och honung. Hur mycket honung du behöver beror på hur pass mogen och söt persikan är. Lägg på det mesta av rosmarinen, men spara några blad till garnering, och tillaga mitt i ugnen tills persikorna mjuknar. Avsluta gärna någon minut under grillelementet för att få fin färg på dem.
Blanda ricottaosten med rosépeppar och smaka av med svartpeppar och salt till den smak du gillar.


Stek brödet i smör tills det blir frasigt och fått fin färg.
Lägg sen upp på en tallrik. Toppa med osten, persikor, hackad mandel och garnera med resterande rosmarin.
Servera gärna med lite sallad och häll sen lite balsamvinäger över allt och hugg in direkt!

Toast med ricottakräm

Fler goda mackor hittar du HÄR