Kyckling, ägg och stekt ris

Kyckling, ägg och stekt ris

Kalorisnål rätt som går supersnabbt att tillaga om man har rester av ris och kyckling i kylen.  Mättande med stekt ägg och ris blandat med majs och kyckling. Innehåller endast ca 450-500 kcal/portion (beroende på storleken på kycklingbröstet).


Ingredienser till 2 portioner:
  • 1 msk olivolja
  • 1 ägg, uppvispat
  • 160 gram wokgrönsaker, frysta
  • ½ msk curry
  • 70 gram frysta majskorn
  • 300 gram kokt ris
  • 1 litet kycklingbröst, stekt
  • 1 msk japansk soja
  • 1 msk sweet chilisås
  • 1 msk ketchup
  • Nymalen svartpeppar

Tillagning:

Hetta upp hälften av oljan i en wok. Häll i ägget rör runt och låt sen stelna i pannan. Lägg upp på en skärbräda och skiva tunt.

Hetta upp resten av oljan och stek wokgrönsaker och majs på hög värme tills all vätska kokat in. Tillsätt currypulver, blanda runt och tillsätt även ris, kyckling, soja, sweet chilisås, ketchup och en skvätt vatten. Låt koka ihop under omrörning. Smaksätt med svartpeppar och rör i det skivade ägget. Servera i skålar och är medans det är riktigt varmt!

Kyckling, ägg och stekt ris

Fler kalorisnåla rätter finns HÄR