Ugnsbakade rödbetor med pepparrot, gräddfil och gillat kött

En rätt med få ingredienser, som ändå är mättande, med mycket smak. Passar när det börjar bli lite varmare ute tycker jag.

 

Ingredienser till 2 portioner:

 

  • 500 gram rödbetor
  • 20 gram smör
  • 2-3 vitlöksklyftor
  • 1 bit färsk pepparrot
  • 2 skivor nötkött, t.ex. oxinnanlår, ryggbiff eller annat
  • 1 dl gräddfil
  • Salt och peppar
  • Något grönt, t.ex. ärtskott

 

Tillagning:

 

Sätt ugnen på 200 grader. Ugnsbaka rödbetor med ett par krossade vitlöksklyftor och smör efter behag, ca 30-40 minuter. Låt sen rinna av på hushållspapper. Riv färsk pepparrot. Stek eller grilla valfritt kött ett par minuter på var sida. Låt vila några minuter o skär sen upp det i tunna skivor. Arrangera betor, kött, gräddfil och pepparrot på tallrikar eller ett fat. Krydda med salt och peppar och garnera med smågrönt, t.ex ärtskott. Ganska mättande trots att det inte ser så ut! 

Ugnsbakade rödbetor med pepparrot, gräddfil och gillat kött

2 kommentarer på “Ugnsbakade rödbetor med pepparrot, gräddfil och gillat kött”

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.