Vegansk pastarätt med zucchini

Vegansk pastarätt med zucchini

Smakrik och lättlagad pasta med zucchini, vitlök och citron.
Gillar man valnötter är det gott att som variation toppa med en näve rostade sådana. Annars klarar den sig rätten bra i egen majestät.


Ingredienser till 2 portioner:
  • Ca 150 gram äggfri pasta av valfri sort, t.ex. linguine
  • ½ zucchini, skuren i strimlor
  • 1-2 vitlöksklyftor, finhackade
  • ½ citron, zest och saft
  • Olivolja
  • Salt och nymalen svartpeppar
  • Ett par nävar ruccolasallad
  • 1 dl rostade valnötter, om du gillar det
Tillagning:

Tillaga pastan enligt anvisning på paketet. Låt sen rinna av i durkslag, men spara ca 2 dl av kokvattnet.
Hetta upp olivolja i en stek- eller traktörpanna. Fräs zucchinin på medelvärme tills den fått lite färg och börjar mjukna. Lägg i vitlöken och låt den steka med någon minut.


I med pastan, citronzest, citronsaft och späd med ca 1 dl av kokvattnet . Låt puttra ihop under omrörning någon minut. Späd med mer vatten om det behövs, till önskad konsistens, och smaka av med salt och peppar. Blanda i ruccolan, ringla på lite extra olivolja, och toppa ev. med valnötter. Garnera gärna med ruccolablad, någon ört och en citronskiva. Servera direkt.

Vegansk pastarätt med zucchini

Fler veganska rätter hittar du HÄR