Smakrik och lättlagad pasta med zucchini, vitlök och citron.
Gillar man valnötter är det gott att som variation toppa med en näve rostade sådana. Annars klarar den sig rätten bra i egen majestät.
Ingredienser till 2 portioner:
- Ca 150 gram äggfri pasta av valfri sort, t.ex. linguine
- ½ zucchini, skuren i strimlor
- 1-2 vitlöksklyftor, finhackade
- ½ citron, zest och saft
- Olivolja
- Salt och nymalen svartpeppar
- Ett par nävar ruccolasallad
- 1 dl rostade valnötter, om du gillar det
Tillagning:
Tillaga pastan enligt anvisning på paketet. Låt sen rinna av i durkslag, men spara ca 2 dl av kokvattnet.
Hetta upp olivolja i en stek- eller traktörpanna. Fräs zucchinin på medelvärme tills den fått lite färg och börjar mjukna. Lägg i vitlöken och låt den steka med någon minut.
I med pastan, citronzest, citronsaft och späd med ca 1 dl av kokvattnet . Låt puttra ihop under omrörning någon minut. Späd med mer vatten om det behövs, till önskad konsistens, och smaka av med salt och peppar. Blanda i ruccolan, ringla på lite extra olivolja, och toppa ev. med valnötter. Garnera gärna med ruccolablad, någon ört och en citronskiva. Servera direkt.