Fisk i form med grekiska smaker

Fisk i form med grekiska smaker

Ugnsbakad vit fisk med potatis, tomater och örter blir en kalorisnål, hälsosam och dessutom glutenfri måltid.
Innehåller ca 390 kcal/portion.


Ingredienser till 2 portioner:
  • 5 små potatisar, ca 400 gram, tvättade och halverade
  • 1 lök, skivad
  • 2 vitlöksklyftor, hackade
  •  1 tsk torkad oregano
  • 2 msk olivolja
  • ½ citron, i klyftor
  • 2 stora tomater, i klyftor
  •  2 bitar skinnfri vit fisk, t.ex. torsk
  • 1 näve persilja, grovhackad

Tillagning:

Värm ugnen till 200 grader. Lägg potatis, lök, vitlök, oregano och olivolja i en ugnsfast form. Krydda med salt och peppar och blanda runt.Låt stå inne ca 30 minuter, rör om efter ca halva tiden.


Tillsätt sen tomater och citronklyftor och tillaga ca 10 minuter till. Lägg sen på fisken och sätt in i ugnen ca 10 minuter ytterligare, tills fisken känns klar.
Strö på persiljan och servera.

Fisk i form med grekiska smaker

Fler kalorisnåla rätter hittar du HÄR