Ibland fördrar jag att äta vegetariskt eller vegansk kost.
Här kommer en variant på färsfyllda paprikor med sojafärs. Rätten är dessutom glutenfri, i alla fall om du väljer samma sojafärs som jag använde.
Ingredienser till 2-3 portioner:
- 4-5 paprikor, urkärnade och halverade
Tomatsås:
- 1 msk olivolja
- 1 gul eller röd lök, finhackad
- 1 vitlöksklyfta, finhackad
- 1 burkar krossade tomater
- 1 tsk torkad basilika
- 1 tsk torkad oregano
- Salt, peppar
- 1/2 msk socker
Fyllning:
- 400 gram vegofärs
- 1 dl gröna ärtor, frysta
- 3-4 dl kokt ris
- Salt, peppar
Tillagning:
Värm ugnen till 200 grader.
Börja med att göra såsen. Hetta upp olivoljan i en kastrull och stek lök och vitlök mjuk. Häll i krossade tomater och örtkryddor. Låt puttra ihop ca 15 minuter. Smaka av med socker, salt och nymalen svartpeppar. Häll över såsen i en ugnsfast form.
Stek sen vegofärs i lite olivolja och tillsätt sen ärtor och ris. Krydda efter behag.
Fyll paprikahalvorna med vegoblandningen och lägg dem sen i formen med sås.
Tillaga mitt i ugnen ca 40 minuter.
Servera med en grönsallad, en klick yoghurt och gärna ett gott bröd.