Veganska fyllda paprikor

Veganska fyllda paprikor

Ibland fördrar jag att äta vegetariskt eller vegansk kost.
Här kommer en variant på färsfyllda paprikor med sojafärs. Rätten är dessutom glutenfri, i alla fall om du väljer samma sojafärs som jag använde.


Ingredienser till 2-3 portioner:
  • 4-5 paprikor, urkärnade och halverade

Tomatsås:

  • 1 msk olivolja
  • 1 gul eller röd lök, finhackad
  • 1 vitlöksklyfta, finhackad
  • 1 burkar krossade tomater
  • 1 tsk torkad basilika
  • 1 tsk torkad oregano
  • Salt, peppar
  • 1/2 msk socker

Fyllning:

  • 400 gram vegofärs
  • 1 dl gröna ärtor, frysta
  • 3-4 dl kokt ris
  • Salt, peppar

Tillagning:

Värm ugnen till 200 grader.
Börja med att göra såsen. Hetta upp olivoljan i en kastrull och stek lök och vitlök mjuk. Häll i krossade tomater och örtkryddor. Låt puttra ihop ca 15 minuter. Smaka av med socker, salt och nymalen svartpeppar. Häll över såsen i en ugnsfast form.
Stek sen vegofärs i lite olivolja och tillsätt sen ärtor och ris. Krydda efter behag.


Fyll paprikahalvorna med vegoblandningen och lägg dem sen i formen med sås.

Veganska fyllda paprikor
Tillaga mitt i ugnen ca 40 minuter.
Servera med en grönsallad, en klick yoghurt och gärna ett gott bröd.

Veganska fyllda paprikor

Andra veganska och vegetariska rätter hittar du HÄR

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.