Veganska fyllda paprikor

Veganska fyllda paprikor

Ibland fördrar jag att äta vegetariskt eller vegansk kost.
Här kommer en variant på färsfyllda paprikor med sojafärs. Rätten är dessutom glutenfri, i alla fall om du väljer samma sojafärs som jag använde.


Ingredienser till 2-3 portioner:
  • 4-5 paprikor, urkärnade och halverade

Tomatsås:

  • 1 msk olivolja
  • 1 gul eller röd lök, finhackad
  • 1 vitlöksklyfta, finhackad
  • 1 burkar krossade tomater
  • 1 tsk torkad basilika
  • 1 tsk torkad oregano
  • Salt, peppar
  • 1/2 msk socker

Fyllning:

  • 400 gram vegofärs
  • 1 dl gröna ärtor, frysta
  • 3-4 dl kokt ris
  • Salt, peppar

Tillagning:

Värm ugnen till 200 grader.
Börja med att göra såsen. Hetta upp olivoljan i en kastrull och stek lök och vitlök mjuk. Häll i krossade tomater och örtkryddor. Låt puttra ihop ca 15 minuter. Smaka av med socker, salt och nymalen svartpeppar. Häll över såsen i en ugnsfast form.
Stek sen vegofärs i lite olivolja och tillsätt sen ärtor och ris. Krydda efter behag.


Fyll paprikahalvorna med vegoblandningen och lägg dem sen i formen med sås.

Veganska fyllda paprikor
Tillaga mitt i ugnen ca 40 minuter.
Servera med en grönsallad, en klick yoghurt och gärna ett gott bröd.

Veganska fyllda paprikor

Andra veganska och vegetariska rätter hittar du HÄR