Vit choklad med tranbär och pistage

Vit choklad med tranbär och pistage

Godis gjord på vit choklad, rispuffar, pistagenötter och tranbär med en touch av lime och apelsin är ett både festligt och gott godis utan krångel. Passar dessutom väldigt bra på gottebordet till jul.
Toppa gärna med lite flingsalt om du gillar det, om inte – så är de lika goda utan.


Ingredienser:
  • 300 gram vit choklad
  • 1 ½ dl rice krispies
  • 1 ½ dl torkade tranbär, grovhackade
  • 1 dl pistagenötter, grovhackade
  • 1 msk finrivet apelsinskal
  • 1 tsk finrivet limeskal
  • ca 1 tsk flingsalt, kan uteslutas

Tillagning:

Smält den vita chokladen och ställ åt sidan.
Blanda rice krispies med hälften av tranbären, hälften av pistagenötterna och apelsin- och limeskal. Vänd ner chokladen och bred ut på en plåt , ca 20×30 cm, med bakplåtspapper.


Strö över resten av tranbären, pistagenötterna och flingsaltet om du använder det.
Låt stelna i kylen och bryt eller skär sen  i mindre bitar.

Vit choklad med tranbär och pistage
Packa några bitar i en påse och knyt ett fint band runt så har du garanterat en uppskattad gå-bort-present!
Fler godisrecept hittar du HÄR
Receptet är ursprungligen från Ica.