Lax- och broccolipuckar med avokado- och tomatsallad

Lax- och broccolipuckar med avokado- och tomatsallad

Puckar med lax broccoli och potatis serverad med en fräsch sallad med tomat och avokado.
Kalorisnål rätt som endast innehåller 320 kcal/portion.
Detta är en perfekt rätt att göra om du har rester av kokt lax.


Ingredienser till 2 portioner:
  • 250 gram potatis, skalad och skuren i bitar
  • 50 gram broccoli buketter
  • 2 mindre bitar färsk eller kokt lax
  • 1 lime eller citron
  • 1 liten knippa dill
  • ½ msk rapsolja
  • ½ msk dijonsenap
  • ½ avokado, i bitar
  • 50 gram cocktailtomater, halverade
  • 2 nävar sallad, jag använde machésallad

Tillagning:

Koka upp potatisen i lättsaltat vatten och låt koka ca 10 minuter. Tillsätt broccoli när ca 3 minuter återstår. Använder du färsk lax kan du även försiktigt lägga den ovanpå och låta den bli genomkokt ihop med broccolin. Plocka sen upp fisken och lägg åt sidan.
Häll av vattnet och mosa potatis och broccoli. Lägg i bitar av laxen, saften av ½ lime eller citron efter smak, dill och smaka sen av med salt och peppar. Forma till 2 lika stora puckar.

Hetta upp oljan i en stekpanna och stek puckarna gyllenbruna på båda sidor.
Under tiden blandar du saften av ½ citron med dijonsenap och ställer åt sidan.
Blanda avokado med tomater och sallad. Fördela på två tallrikar och häll på dressingen.
Lägg även upp laxpuckarna och servera med en klyfta lime eller citron.

Lax- och broccolipuckar med avokado- och tomatsallad

Fler kalorisnåla rätter finns HÄR