Citronkräm med crunchy topping

Söt citronyoghurt med kanderad topping

En väldigt lättlagad och fräsch dessert som dessutom går väldigt snabbt att svänga ihop.


Ingredienser till 4 portioner:

Citronkräm:

  • 4 dl grekisk yoghurt
  • 3 msk lemon curd, egen eller färdigköpt

Nötcrunch:

  • 1 dl naturella cashewnötter, grovhackade
  • 1/2 dl pistagenötter, grovhackade skalade
  • 2 msk strösocker
  • 1 granatäpple
  • 1 citron
  • ½ msk smör

Tillagning:

Smält smöret i en stekpanna. Tillsätt nötterna och stek tills det blir karamelliserat och gyllenbrunt.
Häll sen upp på ett bakplåtspapper, så de får svalna lite.
Blanda yoghurt och lemon curd i en skål, fördela i 4 glas eller små skålar.

Halvera granatäpplet och ta ur kärnorna. Fördela nötterna på citronkrämen, lägg på granatäpplekärnorna och avsluta med att riva lite citronskal över.

Citronkräm med crunchy topping

Fler goda desserter hittar du HÄR