En väldigt lättlagad och fräsch dessert som dessutom går väldigt snabbt att svänga ihop.
Ingredienser till 4 portioner:
Citronkräm:
- 4 dl grekisk yoghurt
- 3 msk lemon curd, egen eller färdigköpt
Nötcrunch:
- 1 dl naturella cashewnötter, grovhackade
- 1/2 dl pistagenötter, grovhackade skalade
- 2 msk strösocker
- 1 granatäpple
- 1 citron
- ½ msk smör
Tillagning:
Smält smöret i en stekpanna. Tillsätt nötterna och stek tills det blir karamelliserat och gyllenbrunt.
Häll sen upp på ett bakplåtspapper, så de får svalna lite.
Blanda yoghurt och lemon curd i en skål, fördela i 4 glas eller små skålar.
Halvera granatäpplet och ta ur kärnorna. Fördela nötterna på citronkrämen, lägg på granatäpplekärnorna och avsluta med att riva lite citronskal över.