Glaserade revben

Glaserade revben

Klassiska förkokta och glaserade revben som passar vilken middag som helst men som också är en självskriven favorit på julbordet.


Ingredienser till 4 portioner:
  • 1, 5 kg tjocka revben
  • 1 gul lök, i bitar
  • 6 kryddpepparkorn
  • 6 svartpepparkorn
  • 1 msk salt

Glaze:

  • ½ dl ketchup
  • ½ dl japansk soja
  • ½ dl rörsocker
  • 1 msk sesamolja
  • ½ dl flytande honung
  • ca 2 cm ingefära, riven
  • 1 vitlöksklyfta, riven
  • (1 msk rosmarin, torkad)
Tillagning:

Skär revbenen i bitar så att de får plats i grytan. Lägg i revbenen, täck med vatten och tillsätt även lök, salt och pepparkorn.

Koka revbenen ca 1-2 timmar. Ta upp och låt svalna. Täck över med folie så dom inte torkar ut. Revbenen kan med fördel kokas dagen innan.
Blanda alla ingredienserna till glazen. Smaka av tills ni tycker den har rätt balans. Även glaseringen kan göras dagen innan.

Sätt ugnen på 200 grader.
Pensla glazen på revbensspjällen och tillaga mitt i ugnen i cirka 30-40 minuter tills de fått färg.
Pensla med glazen som är kvar med jämna mellanrum och strö på rosmarin mot slutet om du använder det. Servera gärna revbensspjällen direkt, då är de som saftigast.

Glaserade revben

Vill du hellre laga spareribs så hittar du recept på det HÄR