Det finns många varianter på Waldorfsallad som har sitt namn uppkallad efter lyxhotellet Waldorf Astoria i New York. Den består oftast av rot- eller stjälkselleri, äpplen och valnötter i krämig dressing.
Vill man kan man även ha vindruvor i. Passar perfekt ihop med skinka eller en grillad köttbit.
Ingredienser till 4 portioner:
- 3-4 stjälkar blekselleri, skivad
- 2 äpple, urkärnat och tärnat
- 1 stor näve rostade valnötter
- ev 1 näve krispig sallad
Dressing:
- 1 dl Majonnäs
- 1 dl gräddfil
- 1 tsk worchestersås
- 1 tsk citronsaft
- 1/2 tsk dijonsenap
- Salt peppar
Tillagning:
Vispa ihop ingredienserna till dressingen och smaka av med salt och peppar.
Blanda ihop blekselleri, äpple och valnötter i en skål. Blanda i dressingen och blanda runt ordentligt. Garnera ev. med salladsbladen.