Waldorfsallad

Waldorfsallad

Det finns många varianter på Waldorfsallad som har sitt namn uppkallad efter lyxhotellet Waldorf Astoria i New York. Den består oftast av rot- eller stjälkselleri, äpplen och valnötter i krämig dressing.
Vill man kan man även ha vindruvor i. Passar perfekt ihop med skinka eller en grillad köttbit.


Ingredienser till 4 portioner:
  • 3-4 stjälkar blekselleri, skivad
  • 2 äpple, urkärnat och tärnat
  • 1 stor näve rostade valnötter
  • ev 1 näve krispig sallad

Dressing:

  • 1 dl Majonnäs
  • 1 dl gräddfil
  • 1 tsk worchestersås
  • 1 tsk citronsaft
  • 1/2 tsk dijonsenap
  • Salt peppar
Tillagning:

Vispa ihop ingredienserna till dressingen och smaka av med salt och peppar.
Blanda ihop blekselleri, äpple och valnötter i en skål. Blanda i dressingen och blanda runt ordentligt. Garnera ev. med salladsbladen.

Waldorfsallad

Fler recept på goda sallader hittar du HÄR