Wok med köttfärs

Jag har i princip alltid knökfullt i mitt kylskåp. Mycket burkar, inläggningar, mejeriprodukter men framförallt en hel del färska grönsaker. Brukar rensa ut genom att göra olika typer av gryträtter och då är woken bra att använda tycker jag. Riktigt snabbt går det också!


Detta är en riktig kylskåpsrensare! Eller man tager-vad-man-haver rätt, så låt receptet nedan bli en inspiration och använd vad du har hemma och krydda med det du tycker är gott! Enkelt och snabblagat!

Ingredienser till 2 portioner:
  • 200 gram nötfärs
  • 250 gram champinjoner, skivade
  • Rapsolja
  • ¼ vitkålshuvud, strimlat
  • ½ gul lök, skivad
  • ½ purjolök, strimlad
  • (4 dl kokt ris, kan uteslutas om du serverar med t.ex. nudlar)
  • ½ chilifrukt, skivad
  • ½ msk currypulver
  • 1 tsk malen koriander
  • ½ tsk malen ingefära
  • Salt, peppar
  • Vattenkrasse eller något annat grönt att garnera med
Tillagning:

Hetta upp olja en wok och stek champinjonerna tills de är klara och vätskan kokat bort. Ta dem ur pannan och lägg åt sidan. Stek sen köttfärsen i lite mer olja under omrörning tills den är genomstekt. Lägg i vitkål, lök, (ev. ris) och stek i ytterligare några minuter. Lägg i champinjonerna, chili och alla kryddor.

Smaka av om det behövs mer av något. Strö på kryddgrönt och servera med sambal oelek eller sweet chilisås eller ät den som den är med lite soja. Har du inget ris i är det gott att servera nudlar eller något slags gryn till.

Fler enkla vardagsrätter hittar du HÄR!