Sommartortillas med tigerräkor

Detta var en av rätterna som serverades när Tabasco firade sitt 150-års jubileum i Sverige. Supersmarriga med tigerräkor som Daniel Lakatoz stod för!

Ingredienser till 8 Tacos:
  • 8 mjuka tortillas (små)

Mangosalsa

  • 250 g mogen mango, i bitar (går bra med fryst men då ska den vara söt och mogen)
  • 250 g plommon babytomater, delade
  • ½ gurka, delad på längden och urkärnad
  • 1 vitlöksklyfta, pressad
  • 1 tsk fisksås
  • 1 tsk salt, eller efter smak
  • ½ tsk svartpeppar, eller efter smak
  • ½ röd chili, finhackad
  • 1 msk koriander, finskuren
  • Tabasco Habanero efter smak

Avokadocremé

  • 2 avokado, mogen
  • 2 dl creme fraiche
  • ½ lime, juice
  • ½ tsk salt, eller efter smak
  • ½ tsk svartpeppar
  • 3 tsk Tabasco Green

Marinad till räkorna

  • 3 lime + juice + limezest
  • 1 msk strösocker
  • 1 dl koriander grovt hackad
  • 1 tsk salt
  • 1 vitlöksklyfta, pressad
  • 1 dl matolja
  • 2 ½ msk Tabasco Green
  • 18 tigerräkor, skalade och rensade

Chimichurriolja

  • 1 kruka kruspersilja
  • 1 kruka koriander
  • 1 ½ dl matolja
  • 1 vitlöksklyfta
  • 1 msk Tabasco Green
  • ¼ tsk salt, eller efter smak

Gör så här:
Blanda alla ingredienser till mangosalsan i en skål. Plasta och ställ i kylen.

Gröp ut avokadoköttet i en skål. Tillsätt creme fraiche och mixa helt slätt.  Tillsätt limejuice, salt, svartpeppar, och Tabasco Green. Rör om väl. Och plasta. Ställ i kylen.

Mixa alla ingredienser till marinaden i en skål och tillsätt räkorna. Låt marineras i ca 30 minuter.

Lägg persilja, koriander, matolja, vitlök, tabasco Green och salt i en bunke och mixa helt slätt med en stavmixer eller i en vanlig mixer.

Grilla tortillabröden i ca 20-30 sekunder per sida (dom ska fortfarande bara mjuka men varma.)

Grilla räkorna i ca 1 minut per sida och ställ undan.

Lägg mangosalsa, tigerräkor, avokadocremé och chimichurriolja på tortillabröden. Toppa med lite koriander och njut!

Fler goda recept med Tabasco hitta du HÄR!