Detta var en av rätterna som serverades när Tabasco firade sitt 150-års jubileum i Sverige. Supersmarriga med tigerräkor som Daniel Lakatoz stod för!
Ingredienser till 8 Tacos:
- 8 mjuka tortillas (små)
Mangosalsa
- 250 g mogen mango, i bitar (går bra med fryst men då ska den vara söt och mogen)
- 250 g plommon babytomater, delade
- ½ gurka, delad på längden och urkärnad
- 1 vitlöksklyfta, pressad
- 1 tsk fisksås
- 1 tsk salt, eller efter smak
- ½ tsk svartpeppar, eller efter smak
- ½ röd chili, finhackad
- 1 msk koriander, finskuren
- Tabasco Habanero efter smak
Avokadocremé
- 2 avokado, mogen
- 2 dl creme fraiche
- ½ lime, juice
- ½ tsk salt, eller efter smak
- ½ tsk svartpeppar
- 3 tsk Tabasco Green
Marinad till räkorna
- 3 lime + juice + limezest
- 1 msk strösocker
- 1 dl koriander grovt hackad
- 1 tsk salt
- 1 vitlöksklyfta, pressad
- 1 dl matolja
- 2 ½ msk Tabasco Green
- 18 tigerräkor, skalade och rensade
Chimichurriolja
- 1 kruka kruspersilja
- 1 kruka koriander
- 1 ½ dl matolja
- 1 vitlöksklyfta
- 1 msk Tabasco Green
- ¼ tsk salt, eller efter smak
Gör så här:
Blanda alla ingredienser till mangosalsan i en skål. Plasta och ställ i kylen.
Gröp ut avokadoköttet i en skål. Tillsätt creme fraiche och mixa helt slätt. Tillsätt limejuice, salt, svartpeppar, och Tabasco Green. Rör om väl. Och plasta. Ställ i kylen.
Mixa alla ingredienser till marinaden i en skål och tillsätt räkorna. Låt marineras i ca 30 minuter.
Lägg persilja, koriander, matolja, vitlök, tabasco Green och salt i en bunke och mixa helt slätt med en stavmixer eller i en vanlig mixer.
Grilla tortillabröden i ca 20-30 sekunder per sida (dom ska fortfarande bara mjuka men varma.)
Grilla räkorna i ca 1 minut per sida och ställ undan.
Lägg mangosalsa, tigerräkor, avokadocremé och chimichurriolja på tortillabröden. Toppa med lite koriander och njut!
Fler goda recept med Tabasco hitta du HÄR!