Brisket sandwich – Matgeeks recept

Detta var en av rätterna som serverades när Tabasco firade sitt 150-års jubileum i Sverige. Supermör och helt underbar grillad brisket från Det Arroganta Svinet som Daniel ”Matgeek” Hedberg stod för.

Så här tillagar man den:

1. Brisket kan man göra själv, i det här fallet köpte vi in det från ”Det Arroganta Svinet”.

2. Brödet: Tänk avlånga rolls. Helt vita, utan skorpa och lite avlånga. Klassiskt lobster roll bröd.

3. Inuti:
– Grillad gemsallad, delad i kvartar
– 2 dl majonnäs blandad med 1 tsk Tabasco original, 1tsk Tabasco Chipotle, (smaka dig fram) och salt
– Picklad rödlök

Saften från brisketen blandas med lite Tabasco Chipotle för att sen skeda lite över varje roll innan den serveras. Viktigt att varmhålla brisketen medan du grillar och skiva upp den direkt när du monterar mackan.

Dipsåser:

The Smoky Green

200 g rökt sidfläsk eller bacon

2 dl majonnäs

1-2 tsk Tabasco Green Jalapeño

1 nypa salt

1/2 vitlöksklyfta

Skär fläsket i skivor och lägg i en kall stekpanna. Sätt den på medeltemperatur eller lite lägre. Nu ska fettet smälta utan att resten av fläsket tar färg. När stekpannan börjar bli varm är det viktigt att hålla lite koll på den så den inte blir för varm.

När man fått ett frikostigt lager fett i botten av pannan häller man av det i liten skål och sparar. Höj värmen och stek fläsket knaprigt. Ta upp och lägg på ett hushållspapper.

Mät upp majonnäsen i en liten skål. Tillsätt 0.5 msk baconfett (eller mer om man önskar mer röksmak), Tabasco Green Jalapeño, salt och vitlök.

Blanda och smaka av. Häll upp i en ren skål och servera

Grandpas Comeback Sauce

2 dl majonnäs

1/2 tsk Tabasco Original

1/2 tsk rökt paprikapulver

1 tsk dijonsenap

1/2 msk tomatpuré

1 tsk Worcehstershiresås

1/2 vitlöksklyfta

1/6 silverlök

1/2 citron

Svartpeppar

Salt

Häll upp majonnäsen i en skål. Tillsätt Tabasco, paprikapulver, dijonsenap, tomatpuré och Worchestershiresås. Riv i vitlök och lök med ett zestjärn så det blir nästan som en puré. Smaka av med citron, peppar och salt.

Häll upp i en ren skål, pudra över lite paprika och servera.

Fler goda recept med Tabasco hitta du HÄR!