Fläskfilé med salvia och rostad potatis

Ännu en mager och god rätt att starta veckan med. Innehåller endast knappt 400 kcal/portion. Tycker denna rätt är tillräckligt festlig för att också passa om man vill ha en måltid med lite mindre kalorier även på helgen!

Ingredienser till 2 portioner:
  • 300 gram fläskfilé, skuren i tjocka skivor
  • 300 gram små potatisar, halverade
  • Färsk basilika, 1 tsk hackad + några blad till garnering
  • 1 tsk rapsolja
  • 1 tsk smör
  • Salt, peppar
  • ½ dl crème fraiche
  • 1 tsk balsamvinäger
  • 1 tsk kalvfond
  • 100 gram sockerärtor eller sugar snaps
Tillagning:

Sätt ugnen på 225 grader. Lägg potatisen med snittytan ner i oljad ugnsfast form. Salta, peppra och rosta mitt i ugnen ca 20 minuter. Koka sockerärtor/sugarsnaps.

Krydda köttet med salt och peppar samt 1 tsk hackad salvia. Bryn i smör på båda sidor. Häll crème fraiche, balsamvinäger och fond i stekpannan, rör om och låt puttra ihop med köttet tills det är genomstekt. Späd såsen med vatten om den blir för tjock.

Servera med den rostade potatisen, sockerärtor eller sugar snaps och en sallad.

Fläskfilé med salvia och rostad potatis

Fler kalorisnåla recept hittar du HÄR!