Goda och lättbakade kakor på bara tre ingredienser.
De är dessutom glutenfria och väldigt snabbakade.
Ingredienser till ca 24 stycken:
- 200 g jordnötssmör (crunchy eller smooth)
- 175 gram strösocker
- ¼ tsk fint salt
- 1 stort ägg
Tillagning:
Värm ugnen till 175 grader. Lägg bakplåtspapper på 2 stora bakplåtar.
Blanda jordnötssmör och socker i en skål. Tillsätt salt och blanda väl med en träslev. Tillsätt ägget och blanda noga till en deg.
Forma degen till kulor stora som en cocktailtomat . Använd baksidan av en gaffel för att platta ut kakorna
Grädda mitt i ugnen cirka 12 minuter tills de är gyllene runt kanterna och blekare i mitten. Låt svalna på plåtarna i 10 minuter, lägg sedan över till ett galler och svalna helt.
Förvara i en kakburk i upp till 3 dagar.