Flatbrödspizza med turkiska smaker blir för en snabblagad och enkel lunch- eller middagsrätt.
Kalorisnål och innehåller endast 450 kcal/portion.
Tillaga äggen i riktigt het olja för att få till en ordentligt krispig botten.
Ingredienser till 2 portioner:
- 175g grekisk yoghurt (0% fetthalt)
- 1 vitlöksklyfta, riven (kan uteslutas)
- citronzest från ½ citron
- 1 ½ tsk za’atar (alternativt oregano och sumak blandat)
- 1 liten näve persilja, finhackad
- 2 orientaliska tunnbröd
- 1 msk olivolja
- 2 ägg
- 30g fetaost, smulad
- 25 g gröna oliver, skivade
- 1 nypa chiliflakes eller chiliolja (valfritt)
- ½ gurka, halverad, urkärnad och finskuren
Tillagning:
Blanda yoghurt med, citronskal, hälften av za’atar, hälften av persiljan, (vitlök)och lite salt och peppar. Hetta upp en torr stekpanna på medelvärme och pensla tunnbröden lätt med lite av oljan. Stek varje sida i 1 min, lägg sedan över på två tallrikar och ställ åt sidan.
Hetta upp resterande olivolja i pannan. När oljan är het knäcker du ner äggen i pannan och steker i några minuter till vitan stelnat och kanterna är knapriga. Fördela den yoghurten jämnt över de två tunnbröden och toppa med ägg, fetaost, oliver, resterande persilja och za’atar, chili, och gurkan vid sidan om.