Ugnsbakad fetaost med tomater

Väldigt lättlagad rätt med ganska få ingredienser. Passar lika bra som ett litet tilltugg på en god brödbit eller som varmrätt blandad med nykokt pasta.


Ingredienser till 2-3 portioner:

  • 1 fetaost, 150 gram
  • 300-400 gram minitomater, gärna blandade färger
  • 1 msk torkad oregano
  • Nymalen svartpeppar
  • 2 msk olivolja
  • Några stjälkar färsk oregano eller basilika, till garnering
  • Skivad baguette eller nykokt pasta, till servering

Ugnsbakad fetaost med tomater

Tillagning:

Värm ugnen till 200 grader.
Lägg fetaosten i en ugnssäker form. Lägg i tomaterna och häll på olivolja. Krydda med svartpeppar och torkad oregano. Tillaga mitt i ugnen ca 35 minuter tills tomaterna är riktigt mjuka.
Blanda sen fetaosten med tomaterna till önskad konsistens och garnera med oregano- eller basilikablad. Ät som pålägg på skivad baguette eller blanda ner nykokt pasta.

Ugnsbakad fetaost med tomater