Väldigt lättlagad rätt med ganska få ingredienser. Passar lika bra som ett litet tilltugg på en god brödbit eller som varmrätt blandad med nykokt pasta.
Ingredienser till 2-3 portioner:
- 1 fetaost, 150 gram
- 300-400 gram minitomater, gärna blandade färger
- 1 msk torkad oregano
- Nymalen svartpeppar
- 2 msk olivolja
- Några stjälkar färsk oregano eller basilika, till garnering
- Skivad baguette eller nykokt pasta, till servering
Tillagning:
Värm ugnen till 200 grader.
Lägg fetaosten i en ugnssäker form. Lägg i tomaterna och häll på olivolja. Krydda med svartpeppar och torkad oregano. Tillaga mitt i ugnen ca 35 minuter tills tomaterna är riktigt mjuka.
Blanda sen fetaosten med tomaterna till önskad konsistens och garnera med oregano- eller basilikablad. Ät som pålägg på skivad baguette eller blanda ner nykokt pasta.