Tilltugg med melon och räkor

Jag klagar inte, för jag älskar sol och värme, men när det är så här varmt försöker jag få så mycket som möjligt gjort redan på morgonen! Försöker ta mina träningsrundor så fort jag vaknar och redan innan frukost. Kom ut lite för sent i morse, termometern hade redan nått 25 graders strecket, så det blev en rask promenad i parken som ligger nära mitt hus där det går att hitta lite skugga. Ljuset på morgonen är helt magiskt bland alla träd och buskar.

Ikväll blir det grillat och för att slippa stå i köket någon längre tid har jag redan förberett dessa lättlagade tilltugg som vi ska ha till champagnen. Klarar sig fint några timmar i kylen.


Verkligen ett perfekt tilltugg när man inte har lust och tid att stå och pilla för mycket! Går supersnabbt att göra. Köp ett par meloner, skala några räkor, trä på pinnar. Klart! Lättare kan det knappast bli.

Ingredienser lagom till 4 portioner:
  • ¼ honungs- eller nätmelon
  • ¼ vattenmelon, gärna kärnfri
  • Ca 20 räkor med skal
  • Färska myntablad
  • Små tilltuggspinnar
  • 1/2 dl majonnäs
  • Wasabipasta, efter smak
  • Citron
Tillagning:

Ta ut fina kulor av melonerna, med ett kuljärn,  eller skär i små fyrkanter. Skala räkorna. Trä ena melonsort en på pinnen, fortsätt med ett myntablad och sen räkan. Upprepa med den andra sortens melon.Rör ihop majonnäsen med wasabipastan, efter smak och tycke, och droppa i lite citron.

Lägg upp på ett serveringsfat och servera till något gott vin eller bubbel. Lite nyriven svartpeppar är också gott att toppa med.

Tilltugg med melon och räkor

Tilltugg med melon och räkor

Vintips: Pommery Apanage Blanc de Blancs
Fler goda tilltugg hittar du HÄR!