Kyckling i currysås

Kyckling i currysås

Kyckling i currysås med ris är en rätt jag verkligen kan längta efter. Tycker den blir godast om man kokar egen fond på kycklingskrovet och sen använder det till såsen. Hinner man inte funkar det ju med annan buljong också.

 

Ingredienser till currysås som räcker till 4 portioner:

 

  • 1 gul lök, finhackad
  • 1 äpple, finhackat
  • smör och rapsolja
  • 1-2 msk curry (beroende på hur stark du vill ha den)
  • 2 msk vetemjöl
  • 5 dl buljong, gärna från skrovet
  • 1/2 tsk råsocker
  • 2 dl vispgrädde
  • 1 dl mjölk
  • salt och peppar
Tillagning:

 Fräs lök och äpple i smör och olja. Tillsätt currypulver, rör ner mjöl och späd med buljong, lite i taget, under omrörning. Tillsätt råsocker, grädde och mjölk. Låt småkoka ca 10 minuter och rör om då och då. Sila såsen och smaka av med salt och peppar.

Lägg i köttet från kycklingen du kokte fonden på eller andra benfria delar av kyckling. Servera med ris och ev. lite extra currypulver.

Kyckling i currysås