Jag använder gärna aubergine i kalorisnåla rätter. Dels för att jag tycker det är gott men också för att det mättar väldigt bra. Alla är ju dock inte så förtjusta i denna grönsak, men jag tror att just denna rätt med jordnötssås skulle gillas även av den mest skeptiska.
Så tillhör du en av dem – testa!
Kalorisnålt, billigt och supergott! Ugnsrostad aubergine serverad på en bädd av ris med en god och lite het jordnötssås. Innehåller ca 530 kcal/portion och tar lite drygt 30 minuter att tillaga. Observera att receptet nedan bara är för en portioner! Blir det auberginer över kan du använda dem till en god lite rökig auberginedip.
Ingredienser till 1 portion:
- 1 msk olja
- 1 msk sweet chilisås
- 1 liten aubergine
- 1 msk jordnötssmör
- ½ lime
- 70 gram basmatiris
- 1 liten knippe färsk koriander
- 2 vårlök, skivade
Tillagning:
Värm ugnen till 175 grader. Blanda olja och ½ msk sweet chilisås och 1 msk soja till en marinad. Skär auberginen på längden i skivor. Täck aubergineskivorna med marinaden och lägg ut dem på en ugnsbricka försedd med bakplåtspapper. Tillaga mitt i ugnen ca 30 minuter.
Mixa under tiden resten av sweet chilisåsen med soja och jordnötssmör. Pressa i limesaft efter smak och en liten skvätt vatten och ställ åt sidan.
Koka riset, lägg upp i en djup tallrik,lägg på rostad aubergine, häll på jordnötssåsen och toppa med skivad vårlök och korianderblad. Smaklig spis!