Chokladkräm med salt karamell

Chokladkräm med salt karamell

Len god chokladkräm och salt karamell – en supergod kombo!
Ganska mäktig dessert som passar att servera i mindre koppar efter en god måltid.
Av den dulce de leche som blir över kan man t.ex göra en supergod kolaglass på bara två ingredienser!

Kolaglass på 2 ingredienser


Ingredienser till 6 små portioner:
  • 6 msk dulce de leche (karamelliserad mjölk)
  • 1 tsk flingsalt + extra till garnering
  • 100 gram mörk choklad
  • 100 gram vit choklad
  • 1 ½ dl vispgrädde
  • ½ dl mjölk
  • Grissini
  • Strössel

Tillagning:

Blanda dulce de leche med flingsalt och fördela sen i sex små glas. Sätt in i kylen. Smält chokladen under omrörning över vattenbad.

Halvera tre stycken grissini. När chokladen smält, ta av från värmen, och doppa ändarna på grissinisen. Rulla sen i strössel och låt stelna på bakplåtspapper.

Blanda resterande choklad med grädde och mjölk. Rör om ordentligt till det blir en jämn smet. Häll sen detta ovanpå den salta karamellen och ställ sen tillbaks i kylen minst 2 timmar eller över natten.

Toppa glasen med lite mer flingsalt och servera med  chokladdoppade grissini. Klart!

Chokladkräm med salt karamell

Fler goda desserter hittar du HÄR!