Pulled beef

Pulled beef

Lika god i tacos som på en bit nannbröd eller i ett salladsblad! Passar att servera både som varmrätt eller ställa fram på buffébordet. Det tar tid att tillaga pulled beef, men när den väl står i ugnen sköter den sig själv!


Ingredienser till 6 varmrättsportioner:

Beef:

  • 1 kg högrev
  • 2 gul lök, grovhackad
  • 3 vitlöksklyftor, delade
  • 1 röd chili, urkärnad och delad i grova bitar
  • ½ tsk grovmalen svartpeppar
  • ½ tsk salt
  • 1 tsk riven muskot
  • 1 msk currypulver
  • 1 msk olja
  • 1 dl ketjap manis (se beskrivning längre ner)
  • 1 dl vatten
  • 1 msk ättikssprit, 12%
  • 1 köttbuljongtärning

Avokadoröra:

  • 2 avokado
  • 2 dl turkisk yoghurt
  • 3 msk mango chutney
  • ½ lime, saften
  • flingsalt
  • svartpeppar

Till servering:

  • Tacos, salladsblad eller naanbröd
  • Rå- eller picklad rödlök
  • Färsk koriander
Tillagning:

Värm ugnen till 125 grader. Dela högreven i två delar på längden. Blanda de torra kryddorna och gnid in köttet med dem. Bryn köttet runt om i olja, i en gryta med lock, och lägg även i lök, vitlök och chili. Häll på soja, vatten och ättikssprit. Smula ner buljongtärningen. Låt koka upp, lägg på locket och sätt in grytan i nedre delen av ugnen. Tillaga i 5 timmar och vänd köttet efter halva tiden.

Mosa avokadon och blanda med övriga ingredienser till röran.


Dra isär köttet och blanda med såsen som bildats i grytan.
Servera köttet med tacos, naanbröd och/eller salladsblad, eller lite av allt och toppa med avokadoröran, rödlök och koriander.

Pulled beef

Fler goda kötträtter hittar du HÄR!