Lika god i tacos som på en bit nannbröd eller i ett salladsblad! Passar att servera både som varmrätt eller ställa fram på buffébordet. Det tar tid att tillaga pulled beef, men när den väl står i ugnen sköter den sig själv!
Ingredienser till 6 varmrättsportioner:
Beef:
- 1 kg högrev
- 2 gul lök, grovhackad
- 3 vitlöksklyftor, delade
- 1 röd chili, urkärnad och delad i grova bitar
- ½ tsk grovmalen svartpeppar
- ½ tsk salt
- 1 tsk riven muskot
- 1 msk currypulver
- 1 msk olja
- 1 dl ketjap manis (se beskrivning längre ner)
- 1 dl vatten
- 1 msk ättikssprit, 12%
- 1 köttbuljongtärning
Avokadoröra:
- 2 avokado
- 2 dl turkisk yoghurt
- 3 msk mango chutney
- ½ lime, saften
- flingsalt
- svartpeppar
Till servering:
- Tacos, salladsblad eller naanbröd
- Rå- eller picklad rödlök
- Färsk koriander
Tillagning:
Värm ugnen till 125 grader. Dela högreven i två delar på längden. Blanda de torra kryddorna och gnid in köttet med dem. Bryn köttet runt om i olja, i en gryta med lock, och lägg även i lök, vitlök och chili. Häll på soja, vatten och ättikssprit. Smula ner buljongtärningen. Låt koka upp, lägg på locket och sätt in grytan i nedre delen av ugnen. Tillaga i 5 timmar och vänd köttet efter halva tiden.
Mosa avokadon och blanda med övriga ingredienser till röran.
Dra isär köttet och blanda med såsen som bildats i grytan.
Servera köttet med tacos, naanbröd och/eller salladsblad, eller lite av allt och toppa med avokadoröran, rödlök och koriander.