Få ingredienser och ändå så otroligt mycket smak. Tar cirka 20 minuter att tillaga och är verkligen superenkel. Innehåller bara strax över 470 kcal/portion.
Ingredienser till 2 portioner:
- 100 gram äggnudlar
- 2 kycklingfiléer
- Salt, peppar
- 1 msk olivolja
- 1 ½ msk srirachasås
- 2 tsk riven ingefära
- 2 msk flytande honung
- 2 msk risvinäger
- 250 gram färsk broccoli
- 1 msk sesamfrö, rostade
Tillagning:
Koka nudlar och broccoli och låt rinna av. (Jag brukar koka dem i samma kastrull, de ska ändå läggas upp ihop sen).
Under tiden de kokar dela kycklingfiléerna på längden, pensla med olivolja och krydda runt om med salt och peppar. Hetta upp en stek- eller grillpanna och stek kycklingen 2-3 minuter på varje sida.
Mixa ihop srirachasås , ingefära, honung och risvinäger med lite salt och peppar. Pensla på kycklingen under tiden den steker. Men pensla på den sidan som redan är stekt – annars bränner det fast i pannan. Lägg upp nudlarna på ett fat, lägg broccolin runt om, toppa med kycklingen och strö på sesamfrö. Klart att servera!