Här kommer recept på en supergod laktovegetarisk mitt-i-veckan måltid.
Ingredienser till 6 portioner:
- 50 gram pumpakärnor
- 2 msk kumminfrö
- 1 litet huvud rödkål (ca 650 gram), strimlad
- 2 paprika (gärna olika färger), strimlade
- 2 msk vitvinsvinäger
- 2 msk olivolja
- 6 tortillabröd eller flatbröd
- 100 gram hummus
- 80 gram ruccolasallad
- 2 paket halloumiost á 250 gram, i 12 skivor
Tillagning:
Rosta pumpakärnor och kumminfrö i en stor stekpanna tills de börjar poppa upp lätt, lägg sen över i en stor skål.
Tillsätt rödkål, paprika och vinäger. Salta, peppra och blanda runt ordentligt.
Värm bröden i medelvarm ugn några minuter. Stek under tiden halloumiosten, i samma stekpanna som du rostade pumpakärnorna, ca 3 minuter på var sida tills de fått fin färg.
Ta ut bröden ur ugnen, bred på hummus, lägg på kålen och toppa med halloumi och ruccolasallad.
Hugg in och njut!