Banan- och valnötskaka

Banan- och valnötskaka

Galet god och saftig banankaka fylld med valnötter.
God att servera som den är, men vansinnigt smarrig ihop med en kula vaniljglass och lite choklad- eller kolasås.


Ingredienser till 1 kaka:
  • 100 gram rumsvarmt smör + lite extra till formen
  • 140 gram strösocker
  • 1 ägg
  • 225 gram vetemjöl
  • 2 tsk bakpulver
  • 4 mogna bananer
  • 85 gram valnötter, grovhackade
  • 1/2 dl mjölk

Värm ugnen till 175 grader.
Klä en sockerkaksform med smörat bakplåtspapper.
Blanda smör, socker och ägg i en bunke. Tillsätt mjöl och bakpulver.
Skala och mosa bananerna. Blanda ner i smeten tillsammans med mjölk och valnötter.


Häll upp i formen och lägg ev på en, på längden, halverad banan.
Tillaga mitt i ugnen ca 1 timme. Känn efter med en sticka så att kakan är klar innan du tar ut den ur ugnen.
Låt svalna i formen innan du tar ur kakan.

Banan- och valnötskaka

Servera gärna ljummen med en kula glass och chokladsås.

Banan- och valnötskaka

Fler bakverk hittar du HÄR