Galet god och saftig banankaka fylld med valnötter.
God att servera som den är, men vansinnigt smarrig ihop med en kula vaniljglass och lite choklad- eller kolasås.
Ingredienser till 1 kaka:
- 100 gram rumsvarmt smör + lite extra till formen
- 140 gram strösocker
- 1 ägg
- 225 gram vetemjöl
- 2 tsk bakpulver
- 4 mogna bananer
- 85 gram valnötter, grovhackade
- 1/2 dl mjölk
Värm ugnen till 175 grader.
Klä en sockerkaksform med smörat bakplåtspapper.
Blanda smör, socker och ägg i en bunke. Tillsätt mjöl och bakpulver.
Skala och mosa bananerna. Blanda ner i smeten tillsammans med mjölk och valnötter.
Häll upp i formen och lägg ev på en, på längden, halverad banan.
Tillaga mitt i ugnen ca 1 timme. Känn efter med en sticka så att kakan är klar innan du tar ut den ur ugnen.
Låt svalna i formen innan du tar ur kakan.
Servera gärna ljummen med en kula glass och chokladsås.